vineri, 3 septembrie 2010

Israel


Statul Israel, o țară în Orientul Mijlociu situată pe coasta estică a Mării Mediterane, conform cu Proclamația de Independență din 14 mai 1948 se autodefinește ca un stat evreiesc și democratic (democrație parlamentară). Populația Israelului este predominant evreiască, cu o minoritate arabă consistentă, de confesiune sunită, iar, în mică parte, de confesiuni creștine sau druzi. Israelul se învecinează, de la nord la sud, cu Libanul, Siria, Iordania și Egiptul. Israelul are ieșire la Marea Mediterană, la golful Eilat (Akaba) și la Marea Moartă.

Cu o istorie destul de zbuciumata, acest popor a reusit sa traiasca 1950 de ani în exil (ok, nu cred ca au fost expulzaţi în anul 1, dar nici bine nu le-a fost), timp în care o lojă masonică a AIU (Alianţa Israelita Universala) numită Mosad (serviciul secret de mai tarziu) s-a infiltrat în mai toate structurile de putere şi au reuşit votarea înfiinţării Israelului în Consiliul de Securitate ONU.
In Israel TOATA populatia face armata, 2 ani, baieti si fete.
Primul an se face doar educatie fizica. Au cea mai sanatoasa si antrenata populatie din lume.

In exterior, multe banci si companii de investiţii sunt deţinute de ei, sunt oameni cu scoala, cu experienta, cu un ideal.

Stat mic cu lideri puternici, cu un ideal, cu proiecte, strategii, care au dat roade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu